
Déu ens dó ser catalans
per menjar bon pa amb tomàquet
amb un raig d'oli discret
i un pols de sal si fa falta;
pa de pagès si pot ser
que és més saborós que els altres
i tomàquet ben madur,
però que no ho sigui massa.
Déu ens dó un tall de pernil
o llonganissa ben ampla
perquè acompanyin el pa
ben sucadet amb tomàquet;
pernil de bon mastegar,
llonganissa de la Plana,
que els osonencs en això
tenim molta anomenada.
Déu ens dó tot el que he dit
i bons amics a la taula
per compartir el que mengem
i fer petar la xerrada,
que conversar amb els amics
sempre sol despertar gana
i el menjar, si és compartit,
resulta més saludable.
---
Extret de:
Selecció de Miquel Desclot i il·lustracions de Mercè Galí.
![[poesies+suc.png]](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJQrF5PW1EDNo3QMfNTDMUU0wHOVPLIW-QL6OhJRsDwmfvPpt1A_55ntP4qu_t4kzQ_FfXhLLKHAro0oBrA4Y_k8pflcbaSkfWwvaL7e3BA-fl9NA3zpqmu8JUKPy-EHj37mwh3xHzPH_F/s200/poesies+suc.png)
Estratègies metodològiques:
Podem dur a l'aula pa, oli i tomàquet perquè siguin els infants els que es preparin el seu pa amb tomàquet (al gust). Podem treballar la poesia; el vocabulari; les frases fetes "un pols de sal", "fer petar la xerrada"; valors com "el compartir"; les diferents fires gastronòmiques que es realitzen, etc. I ja que estem, potenciar la nostra cultura catalana.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada