Recursos

En aquest apartat aniré penjant tot tipus de recursos i enllaços web que trobi interessants.


1. Dia mundial de la poesia - 21 de març.

2. Cançons per als infants (IES Ronda)
Aquesta pàgina web, realitzada per professors i/o alumnes de l'Institut IES Ronda de Lleida, podreu trobar tot tipus de cançons (de falda, de bressol, de diverses temàtiques) que, en molts casos, poden ser llegides i recitades com a poemes. A més, la web dóna l'oportunitat d'escoltar la cançó per tal d'aprendre el ritme que aquesta té.

Passeu i gaudiu!


3. Àudios a la carta, poesia
En el següent enllaç podeu trobar diferents entrevistes realitzades a escriptors i poetes. La web ens ofereix un recull de poemes d'autors catalans recitats per diferents locutors, redactors, etc., de Catalunya Ràdio, que van arreplegar per celebrar el "Dia de la Poesia Catalana a Internet". 


4. Ràdio poètica
El blog petitesesroser ens ofereix una secció d'entrevistes a persones importants del món de les lletres: poetes, escriptors, cantautors... 


5. Darabuc.cat
Aquesta pàgina va dirigida a tot aquell que estigui interessat en la literatura per a infants i joves. Web interessant on podem trobar tot tipus de poemes i recursos. 


6. Viu la poesia
En aquesta web podeu trobar tot tipus de poesia: literatura catalana, castellana i universal. Tant per infants com per a joves i adults. A més, hi ha poesies que es poden escoltar i, en d'altres, podeu trobar una petita proposta didàctica per treballar-la a l'aula amb els alumnes o a casa amb els vostres fills. Entreu i gaudiu!


7. PissigAnya.cat
Revista de poesia per a xiquets i xiquetes de 0 a 100 anys. 


8. Poesia Infantil i Juvenil
Bloc de poesia infantil i juvenil. En aquest bloc podem trobar poemes infantils, embarbussaments, endevinalles, cançons, llibres i editorials que tracten la poesia. Així com també, activitats per realitzar tant a l'aula com a casa. 


9. Pescant idees
Aquest bloc va dirigit a l'etapa d'educació infantil, dels 0 als 6 anys. Podem trobar un munt d'idees per treballar a l'aula. 


10. Didacticolite.com
Web que crea materials i elaboren guies didàctiques per treballar a l'aula. 
Altres enllaços d'interès: 


Articles interessants en català

  • Article de David Madueño, de lletrA (espai virtual de literatura de la UOC - Universitat Oberta de Catalunya) on ens parla de la "Literatura infantil i juvenil"
  • Recursos bibliogràfics i electrònics sobre "Poesia a l'escola" per part de la Biblioteca Rosa Sensat. 
  • Mª Dolors Olva ens fa una proposta didàctica del llibre "Sac de poemes" d'Isabel Mingo i Ana Ruiz . 


Articles interessants en castellà

  • Tesi d'Ana Pelegrin Sandoval, "Juegos y poesía popular en la literatura infantil-juvenil", Universidad Computense de Madrid.
  • Activitats per treballar en educació infantil a l'aula amb poemes d'Alberti i García Lorca. Aquí.
  • Proposta metodològica sobre "Didàctica de la poesía en la educación infantil y primaria" de Fernando E. Gómez Martín de la Universitat de Salamanca. 
  • En "El aprendizaje del lenguaje escrito en infantil", primer premi d'innovació educativa 2004 realitzat per l'equip docent del cicle d'educació infantil del Col·legi Públic "Juan Bausita Irurzun" de Peralta, també trobem idees per treballar la poesia. 
  • Per saber una mica més sobre POESIA en general, podem accedir al power point sobre "Géneros literarios" de la professora Janet Ruiz
  • Tot i que es una proposta metodològica per l'antiga EGB potser es poden extreure algunes idees d'aquest article "Notas sobre didactica de la poesía y la recitación" de José Manuel Trigo Cutiño de la Universitat de Sevilla. Altres blocs i webs que m'agraden
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada