Autors

En aquesta pàgina trobareu tots aquells autors i autores que més m'agraden. 1. JOANA RASPALL

Joana Raspall
Joana Raspall i Juanola va néixer l'1 de juliol de 1913 al barri barceloní de la Barceloneta, tot i que la seva família provenia del Masnou. Al llarg de la seva vida va ser escriptora, lexicòloga i bibliotecària. Ha estat l'autora més coneguda en referència a l'etapa infantil, tot i que també va escriure per adults (teatre, contes i novel·les).

L'any 2013 es va celebrar el seu centenari, quan encara era viva. Es van organitzar diversos actes en commemoració aquest fet. A finals d'any, la Joana, ens va deixar.


Més informació: Joana Raspall

Més webs i/o blogs sobre l'autora:


2. MIQUEL DESCLOT

Miquel Desclot
Miquel Creus i Muñoz va néixer un 20 de març de 1952 a la ciutat de Barcelona. Desclot és poeta, escriptor i traductor, tot i que també ha escrit llibrets d'òpera. Durant gairebé 20 anys va exercir de professor universitari (a Bellaterra i Durham, Anglaterra).

"Sóc un home que creu en la paraula com a fonament de l'ésser humà". 

Més informació: Miquel Desclot

En el següent enllaç podreu llegir una entrevista que la revista "Pissiganya.cat" va fer a l'autor. 3. MIQUEL MARTÍ I POL

Miquel Martí i Pol
Miquel Martí i Pol va néixer el 19 de març de 1929 a Roda de Ter, Osona. Va ser poeta, escriptor i traductor. Actualment contínua sent un dels autors catalans més llegits. El 1973 van detectar-li esclerosi múltiple, malaltia que l'any 2003 va causar la seva mort.  
Els seus poemes parlen de la vida interior, de la lluita contra un sistema que sempre ha considerat injust i, sobre tot, de la batalla contra la malaltia que va acompanyar-li durant més de trenta anys.

Més informació: Miquel Martí i Pol o escriptors.cat


"Assaborir el silenci és una molt discreta forma d'estimar". 
Del poema "Això passava a la tardor i els mots...", de Vint-i-set poemes en tres temps.4. SALVADOR ESPRIU
Salvador Espriu

Salvador Espriu i Castelló va néixer el 10 de juliol de 1913 a Santa Coloma de Farners, i va morir el 22 de febrer de 1985 a Barcelona. Va ser poeta, dramaturg i novel·lista català, considerat un dels renovadors (juntament amb Josep Pla i Josep Mª de Sagarra) de la prosa catalana amb les fórmules noucentistes.


Al llarg de la seva vida va produir una extensa obra literària, però cal destacar els llibres de poemes. Va ser un dels socis fundadors de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Més informació: Salvador Espriu
Una altra web, aquí.5. OLGA XIRINACS
Olga Xirinacs

Olga Xirinacs va néixer l'11 de maig de 1936 a Tarragona. És escriptora (poesia, novel·la, contes i assaig) i professora de piano. 

L'autora col·labora de manera habitual en premsa periòdica i ha impartit diversos cursos de narrativa a l'Aula de Lletres i a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. 

Més informació: Olga Xirinacs
Blog de l'autora.6. LOLA CASAS
Lola Casas

Lola Casas Peña, va nàixer el 30 de juny del 1951 a Mataró. Actualment, continua exercint de mestra d’Educació Primària en una escola pública d’aquesta localitat. Des que tenia 10 anys sabia que volia ser mestra. No es considera poeta sinó més bé “mestra que escriu poemes”.

Ha publicat més de 30 obres entre assajos sobre literatura, contes i poesia per al públic infantil i juvenil. També és formadora conferenciant sobre temes de literatura infantil i juvenil, biblioteques d’aula, teatre i cinema relacionat amb la literatura.

Més informació: Lola Casas o en Personatge educatiu
7. RICARD BONMATÍ

Ricard Bonmatí

Ricard Bonmatí i Guidonet, va néixer el 12 d'octubre del 1954 a Barcelona. Ha treballat com a mestre d'educació primària. És professor a la Universitat Ramón Llull de Barcelona, escriptor, poeta, rondallaire, traductor... 

Més informació: Ricard Bonmatí

8. MONTSE GINESTA 
Montse Ginesta

Montse Ginesta va nàixer el 8 de gener de 1952 a Seva (Barcelona). És dibuixant i il·lustradora especialitzada en llibres per infants. Ha publicat més de 150 obres amb les quals ha obtingut diversos premis. Però, també, ha estat autora de diversos textos dirigits als més petits. Per Ginesta “dibuixar és descobrir, escriure en imatges, interpretar i representar; dibuixar és veure amb altres ulls”. 

Més informació: Diccionari d'Escriptors i Il·lustradors de LIJ o vimeo
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada